SHQIPËRI

Shqiptari që “zaptoi” zemrat e të huajve në Amerikë me ushqimet tradicionale

Ushqimet tipike shqiptare kanë “pushtuar” botën dhe kjo falë shqiptarëve, të cilët kanë ndërtuar jetën e tyre në shtete të tjera.

Filip Kajtazi, sipërmarrës, tregoi në një intervistë për emisionin GoodMorning Albanians në Euronews Albania se byreku më i preferuar është ai me mish, por shtoi se klientët amerikanë preferojnë edhe flinë që iu duket shumë e veçantë.

Ai tregoi se i kanë ardhur shqiptarë nga të gjitha vendet e botës vetëm për të ngrënë byrekun tradicional.

“Ai që preferoj unë më shumë është byreku me spinaq. Kur kemi ardhur në fillim, s’kemi pasur mundësi ekonomike, mishi ishte i shtrenjtë dhe nëna na bënte byrek me spinaq. Amerikanët e pëlqejnë shumë edhe flinë, që e shoqërojnë me kos. Vijnë shqiptarë nga Zvicra, Austria, Australia që të hanë byrekun tradicional dhe thonë se është njësoj sikur po hanë byrekun në Kosovë dhe Shqipëri”, tregoi sipërmarrësi.

Related posts

Si t’i njohim huliganët në një protestë: Këto janë detajet që i dallon ata, tregon eksperti serb

admin

Kurti sot në Tiranë, takim me Ramën dhe Nikollën

admin

Kandidatët e PS, zbulohen emrat për të gjitha qarqet! Në shumicën e bashkive ka rikonfirmime

admin

Leave a Comment