Presioni i lartë i gjakut është një problem për shumë njerëz. Nëse nuk njihet dhe trajtohet në kohë, presioni i lartë i gjakut mund të çojë në një sërë komplikimesh të rrezikshme, duke përfshirë sëmundjet e zemrës dhe sulmin në tru.
Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se presioni i lartë i gjakut nuk ka gjithmonë simptoma të dukshme, gjë që e bën edhe më të vështirë njohjen e tij.
Sipas ekspertëve, konsumimi i disa ushqimeve mund të zvogëlojë rrezikun. Dietologu Gunter Kuhnle zbuloi për The Sun se cilat ushqime janë dëshmuar se ulin presionin e gjakut dhe konsumimin e të cilave do t’ua rekomandonte të gjithëve, jo vetëm atyre që kanë probleme me presionin e gjakut. Ato i gjeni si më poshtë:
Mollat
Boronica
Arra
Çaji jeshil
Avokado.
Siç shpjegon ai, secili nga këto ushqime ul në mënyrë efektive presionin e lartë të gjakut dhe në këtë mënyrë mbron trupin tonë nga komplikimet e mundshme.