800 g tërshërë
200 g arra dhe fara
1 lugë kanellë
100 g fruta të thata (opsionale)
200 g miell kokosi
një majë kripë
50 ml vaj ulliri
1,5 lugë çaji ekstrakt vanilje
50 g mjaltë
Përgatitja:
Përzieni tërshërën, miellin e kokosit, arrat e copëtuara dhe farat në një enë. Në një enë tjetër përzieni vajin e ullirit, mjaltin, vaniljen, kripën dhe kanellën dhe më pas tundni.
Masën me vaj dhe mjaltë e shtoni në tasin me tërshërë dhe më pas e përzieni mirë. Derdhni masën e bashkuar në një tepsi të mbështjellë me letër pjekjeje.
Rregullojeni mirë dhe piqeni në furrë të parangrohur në 150°C për afro gjysmë ore.
Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht, më pas e copëtoni me duar dhe shtoni fruta të thata të grira sipas dëshirës.
Përziejini mirë.
Ju bëftë mirë, – transmeton Telegrafi.
The post Si të bëni granola: Muesli krokant i bërë në shtëpi që është më i shëndetshëm se ai i blerë në dyqan appeared first on Kreu.