SHOWBIZ

Mënyrat natyrale për mbrojtjen e veshkave

Në mjekësi, veshkat njihen të kenë çelësat e pushtetit në organizëm, sepse në këto organe ruhet dhe shpërndahet energjia e dobishme për trupin.

Veshkat filtrojnë gjakun, ekuilibrojnë lëngjet dhe rregullojnë nivelin e aciditetit dhe alkalinës në organizëm. Ato kontrollojnë funksionet riprodhuese dhe janë burim kryesor i gjallërisë.

Eekspertët mjekësorë besojnë se çdo organ apo sistem është përgjegjës për disa aspekte psiko-emocionale të sjelljes sonë.

Një njeri, veshkat e të cilit janë të shëndetshme, ka më shumë zgjuarsi, ndërgjegjësim për veten, dhe një mënyrë racionale të të menduarit.

Veshkat problematike i shkaktojnë njeriut pasiguri, vetmi, humbje kujtese, sjellje impulsive të tepruara. Shëndeti i veshkave nuk duhet anashkaluar dhe kjo nis duke u ushqyer siç duhet.

Këshillat për veshka të forta

Ushqimet me kripë janë të mira për veshkat, por kripa e tepërt shkakton dëm.

Shmangni ose minimizoni sasitë e kafesë, çokollatës, sheqerit dhe stimuluesve.

Shmangni ushqimet shumë të ftohta dhe pijet me akull.

Pakësoni ose hiqni dorë nga lëngjet e pasterizuara të frutave përveç lëngut të boronicës së kuqe pa sheqer shtesë, e cila i bën mirë veshkave dhe fshikëzës.

Veshkat bëhen më të forta me lëngun e kockave të bagëtisë së ushqyer me bar.

Pini 8-10 gota ujë në ditë, ose lëngje në formën e supës, çajit ose perimeve të ziera.

Gjatë dimrit mund të rrisni pak dozën e kripës së detit dhe yndyrës.

Burimet detare ushqimore janë të rëndësishme. Mund të veçojmë kripën e detit apo peshkun e detit dhe jo atë të rezervatit.

Sigurohuni të pushoni dhe flini mjaftueshëm.

Mos e teproni me të ngrënit dhe mos hani në mbrëmje vonë.

Ruani ekuilibrat e proteinave, karbohidrateve dhe yndyrnave cilësore.

Konsumoni më shumë minerale me ushqimet nga deti dhe algat e ngrënshme.

Frika është emocioni që dëmton veshkat, ndaj përpiquni ta kapërcejeni këtë problem.

Ushqimet që u bëjnë mirë veshkave

Drithërat: Hikrra, orizi i zi dhe elbi.

Bishtajoret: Soja e zezë.

Perimet: Panxhari, gjethet e panxharit, lakra e kuqe, majdanozi, rradhiqja e kuqe.

Frutat: Boronicat, manaferrat, boronica e kuqe, luleshtrydhet, manat, rrushi dhe shalqini.Algat: Spirulina, klorella.

Farat: Chia, suzami i zi, orizi i egër.

Arrorët: Arrat, lajthitë, gështenjat.

Erëzat: Suzami, turshitë, kripa e detit, salca e sojës, uthulla, çaji jeshil.

Gatimet miqësore për shëndetin e veshkave: Gatimet me avull dhe fermentimi.

Related posts

Nominimi mes Luizit, Armaldos dhe Kristit, kush do të lërë sonte shtëpinë?

admin

Dani Alves mbetet në burg

admin

Nuk flet kurrë për të! Zbulohet “partneri” i Anxhela Peristerit

admin

Leave a Comment