SHOWBIZ

Ja si të dalloni nëse mishi i pulës është i freskët

Mishi i pulës është po aq i përdorur në recetat e gatimeve të ndryshme sa dhe mishi i kuq. Mirëpo, ndryshe nga mishrat e tjerë ai prishet më lehtë.

Nëse ju konsumoni mishin e pulës i cili ka filluar të prishet apo është prishur, bakteret e rrezikshme për organizmin tonë, sulmojnë qelizat e trupit dhe pasojat shpesh janë dhe të rënda.

AgroWeb ju këshillon që të tregoheni të kujdesshëm kur blini mishin e pulës. Tregohuni të vëmendshëm për ngjyrën, erën dhe mykun, si dhe mënyrën se si ai është paketuar.

Mishi i freskët i pulës ka një ngjyrë të lehtë rozë. Kur fillon të prishet kjo ngjyrë fillon dhe zbardhet, deri sa arrin në të hirtë.

Nëse keni disa ditë që e keni blerë mishin e pulës dhe ai ka filluar të humbasë ngjyrën karakteristike, bëni mirë që ta gatuani para se të prishet. Por nëse është më shumë i hirtë, atëherë është tepër vonë.

Nëse ju nuk arrini ta kuptoni ndryshimin e ngjyrës, në momentin që do ta gatuani, do të vini re se mishi i pulës do të zbardhet shumë më vonë se zakonisht.

Kur diçka e tillë ndodh, është më mirë të mos e konsumoni.

Mbajini erë

Mishi i gjallë i pulës ka një aromë të fortë karakteristike.

Disa e përshkruajnë si një erë të hidhur, ose e lidhin me erën e amoniakut.

Nëse mishi pasi e keni nxjerrë nga ngrirja lëshon këtë lloj arome të fortë, bëni mirë të mos e përdorni.

Pula mund të fillojë të lëshojë aromën e saj kur gatuhet, ndaj ju këshillojmë që nëse aroma nuk është ajo që ju jeni mësuar zakonisht kur e gatuani, të mos e konsumoni.

Fortësia e mishit

Kjo provë është pak më e vështirë se dy të tjerat, pasi mishi i pulës në gjendjen e tij normale është pak më i butë dhe i ngjitshëm kur e prekim.

Por mënyra më e thjeshtë që AgroWeb.org ju sugjeron është që ta shpëlani mishin e pulës, dhe nëse ai vazhdon të jetë i ngjitshëm kur e prekni, atëherë ka shumë mundësi që të jetë prishur.

Paketimi

Nëse e blini të paketuar, veprimi i parë është që të kontrolloni datën brenda të cilës ajo pako duhet shitur. Zakonisht mishi i pulës kur paketohet i freskët dhe vendoset në ngrirje, mund të zgjasë deri në nëntë muaj. Por problemi qëndron se faza e ngrirjes nga paketimi dhe deri tek marketet e më pas në frigoriferët e shtëpive tona, ka shumë shkëputje.

Ngrirja dhe shkrirja e shpeshtë e mishit të pulës, ndikon shumë në freskinë e tij. Një faktor tjetër që ndikon në përshpejtimin e prishjes së mishit të pulës pasi ai është në ngrirje, është kontakti me ajrin.

Një paketim me mish pule i cili në brendësinë e tij ka filluar të krijoj shtresa akulli, dhe mishi të ketë humbur ngjyrën rozë, ka filluar të prishet. AgroWeb.org ju këshillon që kur të ngrini mishin e freskët të pulës të përdorni qese frigoriferi të cilat janë hermetike, ose t’i vendosni në tasa të vegjël hermetikë.

Në frigorifer, mishi i gjallë i pulës, duhet të përdoret brenda dy apo tre ditëve, ndërsa nëse është i gatuar mund të qëndrojë deri në katër ditë.

Në ngrirje, pula e gatuar mund të qëndrojë deri në katër muaj, ndërsa mishi i gjallë mund të qëndroj dhe për një vit.

Related posts

Bes Kallaku në lidhje të re dashurie?

Gjyla Halili

Nëse merimangat do të punonin së bashku, mund të hanë të gjithë njerëzit brenda një viti, thotë shkenca (fotot)

admin

Kiara befason Luizin për ditëlindjen e tij

admin

Leave a Comment