SHOWBIZ

Ushqimi juaj i preferuar? Ja disa nga petullat më të shijshme në botë

Petullat – në të gjitha llojet e formave, të bëra nga të gjitha llojet e përbërësve, kanë zbukuruar tryezat anembanë botës për mijëvjeçarë, në çdo kulturë dhe besim.

Megjithëse gjetja e një përkufizimi përfundimtar të petullave është e vështirë dhe pa dyshim e diskutueshme, këtu janë disa nga petullat më të mira në mbarë botën.

Socca, Franca dhe Italia

E bërë me miell qiqrash, socca, e njohur gjithashtu si farinata, është e njohur në Nice, Francë.

Me origjinë nga rajonet e Provence në Francë dhe Liguria në Itali, ku njihen si farinata, këto petulla janë bërë thjesht nga mielli i qiqrave, uji, vaji i ullirit dhe erëza.

Blini, Rusi

Blinis, petullat tradicionale ruse, zakonisht bëhen nga mielli i grurit ose hikërrorit.

Në Rusi dhe vende të tjera sllave, këto petulla të holla dhe të rrumbullakëta  zakonisht vijnë në versione më të mëdha se ato që shihen në shumë restorante të shijshme, ku shpesh mbulohen me havjar ose salmon të tymosur.

Petulla me proteina kërpi, Zvicër

Këto petulla pa gluten përmbajnë proteina kërpi dhe jo miell.

Zvicra është e njohur për mëngjeset e saj të shëndetshme dhe petullat pa gluten që përmbajnë proteina kërpi në vend të miellit, me mbushje duke përfshirë banane, bajame.

Petulla të buta, Japoni

Këto petulla japoneze janë po aq me gëzof sa suffle.

Këto petulla kanë pushtuar Instagramin falë strukturës së tyre si sufle, të krijuara duke përdorur të bardhat e vezëve.

Krepa, Francë

Krepat franceze datojnë në shekullin e 13-të dhe mund të shijohen ose të ëmbla ose të kripura.

Krepat franceze datojnë në shekullin e 13-të dhe mund të shijohen ose të ëmbla ose të kripura. Këto petulla të holla e kanë origjinën në Francën veriperëndimore, në shekullin e 13-të, por që atëherë janë bërë të dashura në mbarë botën.

Petulla me dhallë, SHBA

Një pirg petullash amerikane me boronica të freskëta, mjedra dhe mjaltë.

Padyshim petullat amerikane të trasha që datojnë që nga viti 1796 janë bërë shumë të dashura për konsumatorët.

Latkes, Izrael

Kjo pjatë e kuzhinës hebraike Ashkenazi e bërë nga patate shërbehet shpesh gjatë Hanukkah.

Një pjatë e njohur nga kuzhina hebraike Ashkenazi, Latkes përmban një tjetër përbërës, patate. Patatet e grira, qepët dhe vezët kombinohen për t’i skuqur në mënyrë krokante.

Petulla me sheqer dhe limon, Angli

Pancakes tradicionale angleze zakonisht shërbehen me limon dhe sheqer.

Pancakes tradicionale angleze zakonisht shërbehen me limon dhe sheqer. Por nuk ka asnjë dyshim për bukuritë e tyre të thjeshta dhe elegante, dhe të shijshme.

Patties, Brittany, Francë

Galettes janë një nga shijet më të shijshme nga Brittany, Francë.

Galettes janë një nga shijet më të shijshme nga Brittany, Francë. Galeta bretone janë një pamje e petullave që i bëjnë vendasit jashtëzakonisht krenarë.


Top Channel

Related posts

Valbona debate të ashpra me Maestron/ Armaldo: Burgu është për burra”, Luizi: Këtu nuk ka burra!

admin

“Ishte vëllai im”, cili banor “ia mori zemrën” Valbona Memës në Big Brother Vip

admin

Nuk do ta besonit/ 4 ushqimet më të këqija të mëngjesit që ju shkurtojnë jetën

admin

Leave a Comment